Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vårt hållbara energisystem imponerar på riksdagsledamot

Under fredagen gästades vårt kraftvärmeverk på Ingarvet av Rickard Nordin, riksdagsledamot och centerpartiets talesperson i klimat- och energifrågor.

Rickard var på besök i Dalarna och passade på att göra ett stopp hos oss. Han var intresserad av att höra mer av hur vi arbetar med vårt lokala och hållbara energisystem och hur vi jobbar tillsammans med Borlänge Energi.

Lokala energiföretag är möjliggörare

Vi presenterade vårt gemensamma arbete kring fjärrvärmen och pratade om utmaningar och möjligheter i energiomställningen. Vi fick också möjlighet att berätta om vår stora satsning på laddinfrastruktur i kommunen.

Rickard imponerades av den lokala produktionen och hur städerna Falun och Borlänge arbetar tillsammans. Han ser de lokala energiföretagen som stora möjliggörare och viktiga aktörer i framtidens hållbara energisystem.

- Jag tycker att samarbetet mellan städerna är en förebild för hur många andra kommuner borde arbeta sager Rickard Nordin och fortsätter:

-Att Falu Energi & Vatten dessutom tar ansvar för uppbyggnaden av laddstolpar och ligger i framtkant i Sverige är något jag tar med mig tillbaka och kommer att sprida vidare I landet.

Kul med uppmärksamhet igen

Mats Hybinette är vice vd och marknadschef på Falu Energi & Vatten och han är glad över att vårt energisystem uppmärksammas igen.

- 2019 hade vi besök av dåvarande klimat- och miljöminister Isabella Lövin och idag kom ännu en företrädare för klimat- och energifrågor till Falun. Vårt smarta energisystem fortsätter att imponera och det finns till och med städer som inspirerats av vår systemlösning. Det här är såklart riktigt kul för oss som energiföretag, men också för alla Falubor som får ta del av den smarta energi som vi producerar lokalt, säger Mats.

På plats fanns även Borlänge Energis styrelseordförande Lena Lagerstam, Falu Energi & Vattens styrelseordförande Jenny Drugge och flera representanter från Falu Energi & Vatten som passade på att diskutera aktuella frågor med riksdagsledamoten.