Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Information om utbetalning av elprisstöd

Försäkringskassan inleder utbetalningar den 20 februari 2023. Det betyder att du som är berättigad till elprisstöd har dina pengar på kontot några dagar senare. Det är viktigt att du som ska få stöd har ett registrerat bankkonto hos Swedbank.

Du får elstöd om ditt namn stod på elnätsavtalet den 17 november 2022. Hur mycket du får beror på elförbrukningen under perioden 1 oktober 2021–30 september 2022.

Registrera bankkonto senast 13 februari

Få elstödet utbetalt tidigt till ditt bankkonto oavsett vilken bank du har genom att registrera kontot i Swedbanks kontoregister senast den 13:e februari 2023.

Det går att registrera sig i kontoregistret efter det datumet men då kommer utbetalningen senare. Du behöver inte vara eller bli kund hos Swedbank för att anmäla ditt konto till kontoregistret.

Det går även att kontrollera eller ändra konto för utbetalningen i Swedbanks kontoregister. Om ditt konto inte är registrerat i kontoregistret får du utbetalningen senare via en utbetalningsavi. Klicka här så kommer du till Swedbanks kontoregister. Länk till annan webbplats.

Varning för bedragare!

Varken vi, Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller någon annan kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder, i samband med utbetalningen av elstöd. Om någon kontaktar dig på det sättet kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt.

Klicka här för att få informationen från försäkringskassan Länk till annan webbplats.