Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Upplev vindkraft på nära håll - besök Vindpark Dalarna

Bilder visar skyltar, vindskydd och grillplats i skogen

Vill du uppleva vindkraft på riktigt nära håll? Under juni öppnade Sveriges första besökspark för vindkraft. Parken finns i Riskebo mellan Falun och Hedemora.

Parken som fått namnet Vindpark Dalarna Länk till annan webbplats. är en besökspark där du får veta mer om hur vindkraft fungerar. Som besökare får du möjligt att uppleva vindkraft på nära håll och få kunskap om regionens framtida energibehov och hur vindkraften kan bidra till en hållbar energiförsörjning i Dalarna.

Öppen för allmänheten

Parken är obemannad och öppen för allmänheten under april-oktober. Det är möjligt att boka guidade visningar vid större sällskap. Behöver du sitta ner och fylla på med energi så finns det ett vindskydd med sittplatser och grillplats.

Parken ligger också väldigt bra till rent geografiskt och du tar dig enkelt upp till verken från E16 mitt emellan Falun och Hofors.

Samarbete mellan flera aktörer

Besöksparken är ett samarbete med Länsstyrelsen i Dalarnas län, Region Dalarna, Dalavind, SR Energy, Hedemora Energi, Borlänge Energi, Dala Energi och Falu Energi & Vatten.

Mer information
Besök Vindpark Dalarnas webbplats för mer information:

Vindpark Dalarna Länk till annan webbplats.