Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu byter vi elmätare

Elmontörer i villaområde

Under åren 2020-2024 kommer vi att byta ut alla elmätare. Det gör vi på grund av kommande lagkrav som gäller från och med år 2025.

Vad innebär mätarbytet för dig?

Ett mätarbyte tar cirka 15 minuter. Under själva bytet behöver vi tillfälligt bryta strömmen hos dig.

Du kommer att få information i god tid innan bytet ska ske. Om du bor i villa eller har en enskild fastighet får du information och en inbokad tid via brev. Om din mätare sitter inomhus behöver du vara hemma och släppa in oss, men sitter den utomhus behöver du inte vara hemma när vi kommer.

Om du bor i flerbostads­hus får du information via anslag i trapphuset.

Behöver du boka om tiden så kommer det att finnas information i brevet om hur du går tillväga. Den som kommer till dig för mätarbytet kan vara vår egen eller inhyrd personal. Personalen kan alltid legitimera sig.

Efter bytet av elmätare

Den nya mätaren kommer att rapportera in förbrukning som vanligt. Du kommer inte att märka någon skillnad. Däremot har den nya elmätaren nya funktioner, bland annat ges möjlighet att mäta förbrukning per timme.

För oss som elnätsägare ger de nya mätarna bättre möjlighet att titta på kvaliteten på elleveransen, bland annat så kan vi fjärravläsa spänningsivån, vilket ger oss bättre möjlighet att optimera driften.

Läs mer om elmätare och elmätarbytet