Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vi byter elmätare för framtidens Falun

För att alla vi som bor i Falun ska kunna bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle byter vi nu ut alla elmätare till nya smarta mätare.

Den nya mätaren är förberedd för digitala tjänster som kan hjälpa dig att hitta energitjuvar i hemmet. Mätarbytet är också en insats för att förbereda elnäten på en mer energikrävande framtid. Ett bra byte helt enkelt.

Sveriges alla elmätare ska bytas

Alla elmätare i Sverige ska bytas innan år 2025. Det är regeringen som beslutat om nya krav på elmätare för att öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning. Bytet sker områdesvis och vi är redan i full gång. Mätarbytet gäller både privathushåll och företag.

Vad innebär bytet

Alla Falu Elnäts elmätare ska bytas och bytet är kostnadsfritt. När det är dags i ditt område kommer du få ett brev hemskickat till dig. Vår entreprenör kommer till ditt område och byter elmätaren. Bytet innebär ett strömavbrott på 15 minuter. När mätarbytet är klart tar vår tekniker med sig den gamla mätaren för återvinning.

Efter bytet kommer du som kund få möjlighet att följa din elförbrukning och bytet ger bättre övervakning av elnätet och strömavbrott.

Läs mer om hur mätarbytet går till här