Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu byter vi elmätare i hela Bjursås

Arbetet med att byta elmätare i områden runt Bjursås fortsätter men nu är vi även i centrala Bjursås. Under rådande pandemi fokuserar vi på att byta mätare som sitter utomhus men inom kort börjar vi boka i tid för byte av inomhusmätare.

Alla elmätare i Sverige ska bytas innan år 2025. Det är regeringen som beslutat om nya krav på elmätare för att öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning.

Den nya mätaren är förberedd för digitala tjänster som kan hjälpa dig att hitta energitjuvar i hemmet. Mätarbytet är också en insats för att förbereda elnäten på en mer energikrävande framtid. Ett bra byte helt enkelt.

För att kunna byta mätaren ska den vara fullt tillgänglig och vägen fram till mätaren ska vara framkomlig utan hinder. Sitter din mätare utomhus behöver du inte vara hemma vid bytet. Vår entreprenör besöker din fastighet och utför bytet.

Sitter mätaren inomhus behöver fastighetsägaren eller utsedd person vara hemma och släppa in teknikern. Vi bokar då en tid för bytet.

Mätarbytet innebär ett strömavbrott på max 15 minuter.

När mätarbytet är klart tar vår tekniker med sig den gamla mätaren för återvinning

Aktuellt just nu

Från och med vecka 23 är vi i centrala Bjursås men fortsätter även runt om Bjursås. Vi fortsätter också byta mätare i Sågmyra och Aspeboda. Inom kort börjar vi boka tid för byte av mätare som sitter inomhus.

Här kan du läsa mer om hur mätarbytet går till