Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Många i Falun vill bli Minimeringsmästare

Sanna Kallur gör ett hjärta. En logga som föreställer ett emblem och minimeringsmästarna

Sedan maj i år är det möjligt att anmäla intresse för att delta i tävlingen Minimeringsmästarna och vilket gensvar vi fått. Hushåll från Aspeboda, Svärdsjö, Grycksbo och centrala Falun har anmält intresse. Det är inte försent, du som känner att du vill utmanas och inspireras att minska ditt avfall, sök nu!

Vi behöver hjälpas åt för att minska avfallet och vårt klimatavtryck. Därför söker vi deltagare i alla åldrar, med olika bakgrund och olika förkunskaper. Det viktiga är att du vill utmana dig själv att minska ditt avfall och tävla mot andra hushåll i hela Sverige.

Så går det till

Under ett år får du som deltagare ses på träffar med fem olika teman. Utifrån dessa teman får deltagarna genomföra olika utmaningar, som till exempel testa second hand eller laga mat på rester. Samtidigt som utmaningarna görs ska erfarenheterna spridas via sociala medier. Poäng delas ut för hur utmaningar är genomförda och hur mycket avfallet minskat.

Ta chansen att hänga med på en utmanande och lärorik resa.

Anmäl dig nu!

Anmäl dig och bli en Minimeringsmästare 2021 Länk till annan webbplats.

Arrangörer

Falu Energi & Vatten arrangerar Minimeringsmästarna lokalt med stöd från Falu kommun och Kopparstaden.

I Dalarna medverkar följande kommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro, Älvdalen

Minimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen och finansieras av Avfall Sverige samt deltagande kommuner.

Här kan du läsa mer om Minimeringsmästarna