Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Justering av priser på publik elbilsladdning

Bild på två snabbladdare för elbilar

Nu justerar vi priserna i vår tjänst Dags att ladda. Anledningen till prisjusteringen är en skakig energimarknad med stigande elpriser och dyrare underhållskostnader.

Från och med den 30 september kommer priserna på våra publika laddare att höjas till 5 kr/kWh för destinationsladdning och 8 kr/kWh för snabbladdning.

De aktuella priserna går att se i Dags att ladda-appen samt genom en QR-kod som sitter på laddarna. Där kan du alltid se det aktuella priset för just den laddare du ska använda genom att fylla i laddarens nummer.

Två personer står framför en snabbladdare för elbilar

Madelene Höglund och Niklas Torsgården framför en snabbladdare som får en ny dekal med QR så att du som kund snabbt ska kunna se vilket pris som gäller.

- Vi har jobbat mycket för att det ska vara användarvänligt att se aktuellt pris för just den laddare kunden använder. Tidigare har vi visat priset på en dekal på laddaren, men med QR-koden säkerställer vi att du som kund alltid får rätt prisinformation. De som inte har möjlighet att skanna QR-koder kan så klart ringa till kundtjänsten för att få informationen, säger Madelene Höglund, projektledare för laddinfrastruktur på Falu Energi & Vatten.

Via fev.se/dropin kan du också se priser genom att skriva in laddarens namn.

Ladda ner appen

Genom vår tjänst Dags att ladda har du som äger elbil möjlighet att på ett enkelt sätt betala för din laddning vid publika laddstationer. I laddnätverket ingår även Borlänge Energis stationer vilket gör att du kan använda samma laddbricka och betalmetod i båda städerna.

Ladda ner Dags att ladda -appen för att se vilka publika laddstationer det finns i Falu- och Borlänge kommun.

Här kan du läsa mer om Dags att ladda och se var i Falun det finns publika laddare.