Ladda efter vägen

Person som håller i en mobiltelefon och laddhandtag till laddstation

Tillsammans med Borlänge Energi och flera fastighetsägare erbjuder vi publik laddning i regionen. Oavsett om du bor i Falun, arbetspendlar till Falun eller bara är på genomresande så tillgodoser vi dina laddbehov.

Våra laddstationer är uppkopplade mot appen Monta Charge. Med den kan du hitta våra, och andras, laddstationer på kartan och hantera hela laddsessionen från din telefon.

Starta laddning

Du kan starta laddning genom att scanna QR-koden eller blippa din telefon mot den Montadekalen som sitter på stationen.

  1. Starta genom QR-kod. Oavsett om du har Monta Charge-appen eller inte kan du enkelt starta en laddsession genom att scanna QR-koden eller blippa din telefon mot stickern. Då kommer direkt till en vy där du kan starta laddningen.
  2. Starta från appen. Du kan också hitta en publik laddare på kartan i appen. Där klickar du in dig på rätt station och väljer "Gå till betalning" när bilen är inkopplad.
  3. Starta med laddbricka. Om du har en laddbricka som är kopplad till ditt Monta-konto kan du blippa den mot laddarens RFID-läsare (här kan du se instruktioner)
Dags att ladda är ikonen för publika laddstationer i Falun och Borlänge

Priser

Aktuella priser på våra laddstationer ser du i Monta Charge-appen när du klickar dig fram till en station. På vissa laddstationer tar vi utöver energin du laddar också betalt för parkering i samarbete med Falu P.

Felanmälan

Om det inte fungerar att ladda klickar du på frågetecknet högst upp i högra hörnet i appen, under vyn för den aktuella laddstationen.

Där kan du antingen chatta med Montas support, ringa Montas kundtjänst på vissa laddstationer och/eller rapportera ett fel på laddstationen som hamnar hos oss på Falu Energi & Vatten.