Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Falupriset är äntligen här - ett helt nytt elavtal

Osäkerheten på elmarknaden är stor. Många är oroliga och stressade inför vintern. I takt med att elpriserna stigit har vi beslutat att säkra en del av vår lokala elproduktion som nu kommer dig som Faluborna tillgodo i Falupriset.

Falupriset är ett exklusivt elavtal för dig som bor i Falun, och då menar vi såklart hela Falu kommun. 80% av elanvändningen baseras på ett förmånligt grundpris som till största delen är kopplat till Falu Energi & Vattens egen lokala och förnybara elproduktion. 20% baseras på det rörliga priset på elbörsen Nord Pool.
På det viset dämpas pristopparna vilket ger dig ett tryggare elpris.
Falupriset är det mest prisvärda och hållbara alternativet, för dig som bor i Falu kommun.

Med Falupriset får du ett månadssnittpris på din förbrukning. Priset passar dig som vill ha ett tryggt elavtal, utan att aktivt behöva följa priserna på elbörsen.

- Det känns väldigt bra att kunna erbjuda Falupriset till Faluborna i oroliga tider. Vi kommer inte att se samma låga prisnivåer som vi är vana vid. Däremot ger det här elavtalet trygghet och transparens – du kan lita på att Falupriset är det mest prisvärda och hållbara alternativet för just dig som bor i Falu kommun, säger Per Magnusson, produktchef elhandel på Falu Energi & Vatten.

Grundpriset är inledningsvis 1 kr/kWh från den 1 november. Elcertifikat och övriga inköpskostnader, samt månadsavgift 40 kr tillkommer.

Falupriset har ingen bindningstid och uppsägningstiden är en månad. Eventuella prisändringar på grundpriset aviserar vi i god tid, minst en månad innan, på fakturan och på fev.se.

Här kan du läsa mer om Falupriset