Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Bevattningrestriktioner tas bort utom i Svärdsjö

Bilden visar en illustrerad vattenspridare med ett streckat rött streck över

Från och med 25 juli gäller inte längre bevattningsbegränsningar i Falu kommun. Däremot ligger bevattningsförbudet kvar i Svärdsjö.

När det finns risk för vattenbrist kan vi införa bevattningsrestriktioner. Sedan tidigare gäller bevattningsförbud i Svärdsjöområdet. I övriga delar av kommunen gäller nu inga bevattingsbegränsningar längre, då förbrukningen har återgått till mer normala nivåer.

Här kan du läsa mer om olika områden, vad som gäller var, och de olika nivåerna vid restriktioner:

Bevattningsrestriktioner

Fortsatt bevattningsförbud i Svärdsjöområdet

Bevattningsförbudet i Svärdsjöområdet fortsätter, vilket innebär att du enbart ska använda allmänt dricksvatten till det allra viktigaste som mat, dryck, personlig hygien och tvätt/städ.
– Vi håller koll på grundvattennivåerna och nivåer i våra uttagsbrunnar. Det vi kan se nu är en liten förbättring när det gäller grundvattennivån, men uttaget i våra brunnar är fortfarande för hög. Om vi ser att nivåerna i uttagsbrunnarna är stabila under en längre period, minst en vecka, är det aktuellt att ändra från bevattningsförbud till restriktioner med datumbevattning, säger Lena Melander, chef för vattenförsörjningen.

Mer information

Vi informerar alltid dig som kund på fev.se eller via andra kanaler om vad som gäller vid olika typer av bevattningsrestriktioner. Här hittar du mer information:

Vatten vid störningar och kris

Driftinformation

SMS om driftstörning

Här får du smarta tips och fakta om vattenanvändning:

Hållbar vattenanvändning