Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vi justerar Falupriset

Från och med 1 december justerar vi Falupriset. Det nya grundpriset blir 95 öre/kWh (inklusive moms). Grundpriset har sedan 1 juni varit 70 öre/kWh.

– Från den 1 december justerar vi grundpriset i Falupriset till 95 öre/kWh (inklusive moms). Trots höjningen är vi glada att kunna erbjuda ett lägre grundpris än förra vintern och målsättningen är att vi ska kunna hålla priset över vintern, meddelar Per Magnusson, produktchef elhandel, Falu Energi & Vatten.

De rörliga elpriserna har varit låga stora delar av hösten. Stora mängder nederbörd har gett välfyllda vattenkraftmagasin och hög vindkraftproduktion i kombination med låg förbrukning har tidvis gett extremt låga spotpriser.

När vi nu går in i vinterperioden med kallare väder kommer elanvändningen att stiga och därmed ökar risken för höga elpriser.

Rörligt pris eller Falupriset?

Falupriset är det tryggaste elavtalet vi kan erbjuda dig som bor i Falu kommun. Syftet med Falupriset är att dämpa pristopparna vilket ger en jämnare prisutveckling än rörligt pris och timpris.

Rörligt pris är både en risk och en möjlighet. Just nu är priserna låga men det är svårt att säga hur priserna utvecklas under hösten och vintern.

Klicka här för att se vad Falupriset varit de senaste månaderna