Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Tack elen och du som har Falupriset!

Vi behöver el! Från det att väckarklockan ringer på morgonen till att lampan släcks när du ska sova på kvällen och under nattens mörka timmar ger den trygghet. 23 januari hyllar vi elen genom att fira elens dag!

Elen har fått en egen dag för att visa på vilken nytta den gör i vår vardag. I snart 150 år har vi haft el som gör vardagen bekvämare, ljusare, säkrare, tryggare och roligare. Den är fantastisk och värd att uppmärksamma!

Vi som bor här i Falun kan använda el som är producerad i närområdet, och en dag som denna vill vi sända ett extra tack till dig som har Falupriset.

Med Falupriset använder du lokalproducerad el som kommer från förnybar energi så som vattenkraft, vindkraft och vårt kraftvärmeverk på Ingarvet. Dessutom så stannar energin i Falun eftersom vi återinvesterar en del av överskottet från vår elförsäljning på hemmaplan.

Så sträck på dig du som bor här i Falun och handlar lokalproducerad el till det du behöver i din vardag. Var stolt, du handlar rätt och hållbart!

Elens dag är framtaget av branschorganisationen Energiföretagen i Sverige och har firats av energiföretag runt om i Sverige sedan 2014.

Läs mer om Elens dag här. Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om varför du ska välja lokalt producerad el.

Bilden föreställer Sundborns kraftstation i vinterskrud

Sundborns kraftstation producerar el till dig som har Falupriset.