Kommunikationsstrateg

Vy över Falun

Är du en strategisk kommunikatör som vill bidra till att vidareutveckla ett av Faluns starkaste varumärken? Vill du tillsammans med oss skapa framtidens Falun? Nu finns en unik möjlighet för dig som är kommunikationsstrateg med särskilda kunskaper inom varumärkesbyggande.

Falu Energi & Vatten är alla Falubors energiföretag som tillsammans med våra kunder och invånare vill bidra till ett hållbart samhälle utan utsläpp. Vårt uppdrag är att underlätta för våra kunder att ta kloka beslut och göra mer hållbara val. Att jobba hos oss innebär att du gör skillnad i många människors vardag. Inte minst din egen.

Arbeta som kommunikationsstrateg

Vi kan erbjuda dig en rolig, spännande och viktig tjänst med stort eget ansvar. Du kommer att tillhöra oss i kommunikationsgruppen som tillsammans ansvarar för varumärkesbyggandet och stöttar organisationen i olika typer av kommunikationsfrågor. Ditt uppdrag blir bland annat att genom strategisk kommunikation stärka FEV:s varumärke ännu mer hos Faluborna. Du gör allt från kommunikationsplanering och externa kampanjer, till att skriva texter, ha mediakontakter och göra beställningar från reklambyrå. Vi hjälper varandra och tar tag i uppgifter där det behövs.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Göra kommunikations- och marknadsplaner
 • Planera och följa upp kampanjer
 • Coacha ledningsgrupper och projekt i kommunikationsfrågor
 • Skriva olika typer av texter, sociala medierinlägg och pressmeddelanden
 • Publicera inlägg och annonser på Facebook, Instagram och LinkedIn samt utvärdera dessa insatser

Din chef Agnes om arbetsplatsen:

FEV är en spännande arbetsgivare! Vill du jobba i en samhällsviktig bransch med betydelse för människors vardag är det hos oss du ska vara. Vår verksamhet är nödvändig för att samhället ska fungera! Utvecklingen i branschen går snabbt, och inom kommunikation är vi mitt uppe i en intressant resa där vi i framtiden vill jobba smartare, mer strategiskt och mer digitalt. FEV har många förmåner och en fin gemenskap. Välkommen till oss!

Micael Grandin, produktchef

Din profil

Du är en driven och positiv person som kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och eget ansvar. Muntligt är du även en god kommunikatör som är pedagogisk och trygg i rollen att coacha andra. Du har ett strategiskt tänk med en känsla för helheten. Du är van att driva kommunikationsarbetet utifrån verksamhetens mål och kan växla mellan strategisk planering och praktiskt genomförande. Att arbeta med flera uppdrag parallellt med god struktur är en naturlig del av ditt arbete. Du är en hjälpsam lagspelare och har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och bygga relationer.

Du som söker har:

 • Utbildning inom kommunikation eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Några års erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation, kommunikationsplanering och varumärkesutveckling
 • Erfarenhet av mediafrågor och/eller kriskommunikation
 • Erfarenhet av att arbeta med Meta Business Suite
 • Erfarenhet av att genomföra kampanjer
 • Mycket god kunskap i det svenska språket i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med lednings- och projektgrupper
 • Kunskap om energibranschen
 • Erfarenhet av att filma och redigera inslag med mobil
 • Kunskap i SiteVision, Photoshop, InDesign, Adobe Premiere Elements

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
 • Heltid
 • Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2024-08-11. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots Länk till annan webbplats..

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Agnes Hejll, kommunikationschef via 023-77 49 09 eller agnes.hejll@fev.se alternativt rekryterare Ulrika Struve på Adecco via 073-684 70 83 alt. ulrika.struve@adecco.se. Då vi står inför semestertider kan svarstid på frågor vara lite längre än vanligt.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 1085 miljoner kronor per år och har cirka 230 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.