Nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vi sänker Falupriset

Från och med 1 juni sänker vi Falupriset. Det nya grundpriset blir 70 öre/kWh (inklusive moms). Grundpriset har sedan start varit 1 kr/kWh.

– Från den 1 juni sänker vi priset med 30 procent. Det nya grundpriset blir 70 öre/kWh (inklusive moms). Det här priset kommer hållas åtminstone fram till hösten, meddelar Per Magnusson, produktchef elhandel, Falu Energi & Vatten.

Anledningen till att vi kan sänka elpriset är att vi har säkrat ett lägre pris under sommaren. Elpriset i maj har mestadels varit lågt och påverkades av den kraftiga vårfloden. Även vindkraft och ökad el från solen har bidragit till sjunkande priser.

Rörligt pris eller Falupriset?

Falupriset är det tryggaste elavtalet vi kan erbjuda dig som bor i Falu kommun. Syftet med Falupriset är att dämpa pristopparna vilket ger en jämnare prisutveckling än rörligt pris och timpris.

Rörligt pris är både en risk och en möjlighet. Just nu är priserna låga men det är svårt att säga hur priserna utvecklas under sommaren och hösten.

Vad händer med elpriset under sommaren?

Elpriset påverkas av vädret, blir sommaren torr med lite nederbörd påverkas vattenkraften. Ett högtryck på sommaren betyder ofta att det inte blåser så mycket vilket ger mindre el från vindkraften. Men de senaste åren har antalet solelanläggningar ökat betydligt vilket ger mer solel och det kan ge lägre priser sommartid.

Klicka här för att se vad Falupriset varit de senaste månaderna

Prenumerera på "Elsnack med Per"

För att uppdatera dig som elkund och skapa förståelse för vad som händer på elmarknaden kommer vi lite då och då att prata med vår produktchef för elhandel Per Magnusson. Vi kallar pratstunden för ”Elsnack med Per”.

Här kan du prenumerera på "Elsnack med Per". Länk till annan webbplats. Då får du ett mail när vi lägger upp nytt elsnack.