Vi sänker Falupriset

Från och med 1 april sänker vi Falupriset. Det nya grundpriset blir 55 öre/kWh (inklusive moms) och gäller tills vidare.

Falupriset passar dig som vill ha ett tryggt elavtal och bor i Falu kommun. Du behöver inte följa elpriser på elbörsen. Det rörliga priset som utgör 20% baseras på elbörsen Nord Pool.

- Med Falupriset kan du känna dig trygg med att du över tid har ett stabilt elpris, berättar Per Magnusson, produktchef elhandel på Falu Energi & Vatten.

Här ser du den historiska utvecklingen för Falupriset jämfört med det rörliga priset

Nytt avtal - Falupriset Vinter

Nu lanserar vi ett nytt avtal som heter Falupriset Vinter. Med detta avtal får du en kombination av Falupriset och Rörligt pris. Under vinterperioden november-mars har du samma avtalsvillkor som Falupriset (80 % av priset baseras på ett i förväg fastställt grundpris och resterande 20 % baseras på månadens medelpris på elbörsen Nord Pool). Under april-oktober baseras hela priset på månadens medelpris på elbörsen Nord Pool.

Illustration av en vinterbild och en sommarbild där man under vintern har Falupriset och under sommaren har rörligt pris.

- Det här avtalet ska du välja om du har en stor del av elanvändningen på vintern, till exempel om du har elvärme eller värmepump som värmekälla. Du ska också vara förberedd på att det kan ske prisvariationer under sommaren i fall det blir torrt och varmt, säger Per Magnusson.

Timavtal

Om du vill att den rörliga delen ska vara baserad på när just du använder din el så finns Falupriset Tim och Falupriset Vinter Tim. Det passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning och som noggrant följer elpriserna på elbörsen.

Läs mer om Falupriset Vinter här

Mer elsnack hittar du här