Falupriset vinter - en smart säsongslösning

Illustration som visar Falupriset vinter där du har Falupriset på vintern och Rörligt pris på sommaren.

Vill du ha helt rörligt elpris i sommar och samtidigt slippa eventuella pristoppar på vintern? Nu finns Falupriset vinter – en kombination av Falupriset och rörligt pris. Falupriset vinter är perfekt att teckna nu när våren står för dörren!

Med Falupriset vinter får du en kombination av Falupriset och rörligt pris. Under vinterperioden (november till mars) har du samma avtalsvillkor som Falupriset (80 procent av priset baseras på ett i förväg fastställt grundpris och resterande 20 baseras på månadens medelpris på elbörsen Nord Pool). April till oktober baseras hela priset på månadens medelpris på elbörsen Nord Pool.

Varför ska du teckna Falupriset Vinter?

Falupriset vinter passar dig som har en stor del av elanvändningen på vintern, till exempel om du har elvärme eller värmepump som värmekälla, och du ska inte vara känslig för prisvariationer under sommaren.

Per Magnusson, produktchef elhandel på Falu Energi & Vatten säger:

- Ligger du kvar på Falupriset får du ett sänkt grundpris från 1 april. Det nya grundpriset är 55 öre/kWh inkl moms. Tecknar du Falupriset Vinter så får du helt rörligt i sommar men har tryggheten i Falupriset när vintern sen kommer. Rörligt pris är alltid en risk men ger också en möjlighet till låga priser.

Aktiv elanvändare

Är du aktiv och engagerad i din elanvändning samtidigt som du noggrant följer elpriserna på elbörsen? Då kan du välja Falupriset Vinter Tim. Med Falupriset Vinter Tim får du ett rörligt pris samtidigt som du undviker eventuella pristoppar på vintern. Det innebär att den rörliga delen (20 procent november till mars och 100 procent april till oktober) är baserad på när just du använder din el.

Läs mer och teckna Falupriset Vinter och Vinter Tim.

Klicka här så kan du läsa Elsnack med Per - mars månad