Så här arbetar vi hållbart

Sundbornsån med björk i förgrunden

Hållbarhet innebär för oss att våra kunder och kommande generationer ska kunna leva i ett hållbart samhälle som är tryggt och hämtar sin energi från lokala, förnyelsebara resurser.

Det ska vara enkelt

Vårt mål är att det ska vara enkelt att leva ett hållbart liv i Falun, idag och i framtiden. Med stort engagemang och med hållbarhet och människors bästa i fokus utvecklar vi samhället. För att det ska vara möjligt behöver vi hela tiden bli bättre och fortsätta att utvecklas. Vi behöver tänka nytt och tänka om, använda effektiv, ny teknik och samarbeta med andra. Vi behöver också ha en stabil ekonomi och minimera vår miljöpåverkan.

För att vårt samhälle ska fungera behövs energi och var energin kommer ifrån och hur den produceras har stor betydelse för framtiden. Vår el är 100 % förnybar och lokalt producerad i Falun.

I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på det hållbara, det kundnära och det utvecklande Falu Energi & Vatten. Våra målområden mäts löpande och följs upp med handlingsplaner.

Hållbarhetsredovisning

Det här är vår digitala hållbarhetsredovisning där vi berättar mer om vad vi gjort under 2021, roligt om du vill hänga med! Följ bildlänkarna nedan för att läsa mer om vad vi gjort inom de olika områdena.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun!

Frågor och kontakt

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.