Färdig fjärrvärme

Färdig fjärrvärme innebär att vi installerar, sköter och äger värmecentralen. Detta passar dig som vill ha fjärrvärme men inte har utrymme för investeringskostnaden eller tid för de praktiska detaljerna.

Färdig Fjärrvärme™ innebär alltså att vi på Falu Energi & Vatten installerar, sköter och äger värmecentralen i din fastighet. För detta betalar du en månadsavgift och uppvärmningskostnad. Gäller både dig som har villa och företag.

Fördelar med Färdig Fjärrvärme™

  • Ingen investeringskostnad och anslutningsavgift.
  • Du betalar bara en månadskostnad för värmecentralen och energiförbrukningen.
  • Vi tar hand om underhållet och gör regelbunden tillsyn av din värmeanläggning.

Pris och kontakt

I månadskostnaden ingår installation, skötsel och underhåll - detta är en fast kostnad som regleras enligt konsumentprisindex (KPI) en gång per år och som beräknas utifrån investeringskostnaden det år du gör installationen. Därefter räknas kostnaden upp med KPI varje år. Till detta tillkommer uppvärmningen, en rörlig kostnad som du själv kan påverka genom hur mycket värme och varmvatten som du använder.

Intresserad? Kontakta våra säljare så tar de fram en offert.

Avtalets längd

Efter fem år kan du när som helst säga upp ditt avtal med oss. Uppsägningstiden är tre månader.

Då bestämmer du själv om du vill fortsätta att betala en månadsavgift eller om du vill lösa in och ta över ägandet av värmecentralen. Vi fortsätter att leverera fjärrvärme precis som tidigare.

Om du säljer huset

Om du säljer huset ska du informera köparen om att du har ett avtal om Färdig Fjärrvärme™ med oss på Falu Energi & Vatten. Den nye ägaren bestämmer själv om han eller hon vill ta över avtalet eller lösa in och ta över ägandet av värmecentralen. Ett annat alternativ är att du löser in anläggningen innan du säljer fastigheten.

Om utrustningen går sönder

Eftersom vi äger fjärrvärmecentralen i din fastighet tar vi ansvar för underhåll och skötsel av värmecentralen. Den största fördelen med Färdig Fjärrvärme™ kanske är om utrustningen behöver repareras eller bytas, då gör vi det.

Läs mer om Färdig fjärrvärme, produktblad Falu Energi & Vatten (pdf) Pdf, 37 kB, öppnas i nytt fönster.

Villkor

Avtalsvillkor Färdig fjärrvärme (pdf) Pdf, 114.1 kB, öppnas i nytt fönster.


Frågor och kontakt

Om du har frågor om fjärrvärme är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.